2015. április 23., csütörtök

Spanyol rizses csirke

Spanyol rizses csirke

 Hozzávalók:

5-6 csirkecomb vagy 1 egész csirke
1 nagyobb vöröshagyma
1 piros vagy zöldpaprika
4 gerezd fokhagyma
2 teáskanál őrölt pirospaprika
2 bögre rizs
1 1/4 bögre száraz fehérbor
1 doboz olasz paradicsom (hámozott)
1 bögre csirke alaplé
1/2 teáskanál sáfrány
1 babérlevél
1 bögre fagyasztott zöldborsó
kevés olaj
só, bors
petrezselyem zöldje

Elkészítés:

  1. A csirkecombot megmosom, sózom, borsozom és egy nagy lábasban kevés olajon mindkét oldalát megpirítom, majd tányérra szedem.
  2. A fennmaradt olajra dobom a kockára vágott vöröshagymát és a kockára vágott paprikát, majd megdinsztelem.
  3. Hozzáadom az őrölt pirospaprikát, a zúzott fokhagymát és elkeverem.
  4. Hozzáöntöm a rizst és a fehérbort, majd felforralom.
  5. Ezek után jöhet hozzá a kockára vágott paradicsom konzerv levével együtt, majd a csirke alaplé.
  6. Mellédobom még a babérlevelet, a sáfrányt és a zöldborsót is.
  7. Végül a csirkecombokat is visszarakom a lábasba, majd fedővel lefedem.
  8. Forrás után takarékon főzöm kb. 20 percig, ez alatt felissza a leveket és megfő a hús is. Ha még nyers lenne a hús, akkor tovább főzöm.
  9. Végül elzárom a tűzhelyt és még 10 percig hagyom fedő alatt, hogy beszívja az összes lét.
  10. Petrezselyem zölddel megszórva tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése