Csupa csoki csoda (glutén- és laktózmentes)
Hozzávalók:
a tésztához:
30 dkg 70 %-os étcsokoládé17 dkg gluténmentes vaj vagy kókuszzsír
9 db tojás
1/2 bögre cukor
1 csipet só
1 csipet vanília
4 evőkanál mandulaliszt
Krémhez:
20 dkg 70 %-os étcsokoládé2 dl kókusztejszín
1 evőkanál napraforgó étolaj
Tetejére:
1 bögre fagyasztott málnaElkészítés:
- Egy 27 cm-es, nagy tortaformát kibélelek sütőpapírral.
- A sütőt előmelegítem 180 fokra.
- A kókuszzsírt és a csokoládét vízgőz felett felolvasztom.
- Szétválasztom a tojásokat.
- A fehérjét a csipet sóval felverem.
- A sárgáját a cukorral alaposan, fehéredésig felverem.
- A mandulalisztet hozzáadom.
- Az olvasztott csokoládét kevergetés közben belecsorgatom.
- Végül a felvert fehérjét óvatosan beleforgatom, hogy ne törjön meg.
- Betolom a sütőbe és kb. 1/2 óra alatt megsütöm.
- Kiveszem, hagyom a formában kihűlni. A közepe kicsit beesik, majd a krémmel kiegyenlítjük.
- Elkészítem a tetejére az 1:1 arányú ganache krémet. A kókusztejszínt felmelegítem, majd ráöntöm az apróra tört csokoládéra. 5-10 percig állni hagyom.
- Homogénné keverem a krémet, hozzáadom a napraforgó olajat, hogy fényesebb legyen.
- Kicsit hagyom kihűlni, majd a tortára kenem, kiegyenlítem vele a tetejét.
- Végül fagyasztott málnaszemekkel ízlés szerint kidíszítem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése